Geboren op 6 juli 1975 te Heerlen.
Is opgegroeid in Eys en is momenteel woonachtig in Wijlre, gelegen tussen de heuvels in Zuid-Limburg.

Alexander behaalde na de Mavo, het diploma tot MBO-verpleegkundige, en volgde hierna van 1995 t/m 1998 de opleiding tot operatieassistent in het Atrium mc te Heerlen. Waar hij meerdere jaren specialisme deskundige orthopedie en traumatologie is geweest. Sinds het voorjaar van 2013 werkt hij 2 dagen per week als praktijk coördinator voor de opleiding tot operatie-assistent (HBO-VT) en de overige twee dagen is hij werkzaam als operatieassistent in het Zuderland mc te Heerlen. In 2016 is dit omgezet in een fulltime job als opleidingsfunctionaris binnen de Zuyderland Academie voor de opleiding HBOV-T operatieassistent en anesthesiemedewerker.

IIn het verleden was hij actief als wedstrijdwielrenner, de liefde voor deze sport is er nog steeds, alleen tegenwoordig op een lager pitje.
Alexander is getrouwd met Rebekka Saldi en vader van Ivan, Jurre, Evi en Faya.
Sinds 2008 heeft Alexander jaarlijks Suriname bezocht en met veel passie en plezier zet hij zich dan ook in voor de Stichting Surisamen, de naam zegt het al:
Samen aan iets moois werken! Samen met de mensen om me heen, maar ook samen werken met de mensen in Suriname die zich inzetten voor Stichting Surisamen.