De start van deze tocht was in de vroege ochtend en daar namen 5 wielrenners aan deel, met als vertrekpunt Nieuw-Nickerie. De tocht liep langs de Noordelijke kustlijn van Suriname richting Paramaribo. Daar de stichting als slogan, Samen met Samen voor Suriname heeft, hebben wij ondersteuning gekregen van diverse plaatselijke wielrenners.

Stichting Surisamen

Allen die het goede doel een warm hart toe dragen. Door de ondersteuning van de lokale renners, werd gedurende de rit de groep steeds groter en sloten wij in totaal met 18 vrijwillige sporters deze tocht af. Deze tocht werd eveneens gevolgd door het jeugdjournaal van Suriname en was s’avonds te zien op de Surinaamse televisie.

Stichting Surisamen

Stichting Surisamen

Vooraf gaande aan de tocht waren er loten verkocht voor deze fietsmarathon. De actie hield in, dat dmv het kopen van een lot, men voor iedere gereden km € 0.01 sponsorde. De prijs van een lot bedroeg € 2,50.

Als bijdrage van de school, hebben de John Monouk school, Os Javaweg en Os Schotelweg die zelfde dag een sport middag voor de leerlingen georganiseerd. Dit had niet alleen als doel de rijders te ontvangen, maar de kinderen ook bewust te maken van voordelen van bewegen. Door een geweldige samenwerking van de 3 directeuren en de leerkrachten lichamelijk opvoeding werd het een zeer geslaagde middag.

Sportmiddag 23 januari

Terrein REAL JAVA
Deelnemende scholen: OS Schotelweg, OS Javaweg, John Monkouschool (van elke school 2 leerlingen per klas, totaal: 36 leerlingen)

Stichting Surisamen

Na een fietstocht van 11 uren, kwamen de renners aan op deze gezellige sportmiddag. Hier mochten wij het materiaal overhandigen aan de vertegenwoordigers van de drie verschillende basisscholen.
Wederom een geweldige geslaagde actie, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en alle mensen die één of meerdere sponsorloten vooraf hadden gekocht.

Sportpakketten:
voetballen, volleybal, behendingheidsbal, volleybal lint, fluit, ballenpomp, ballennet, voetbalgoaltjes, slagplank, tennisballen, onderscheidingsvestjes, hoedjes.

Stichting Surisamen

Stichting Surisamen

Terug naar acties

Stichting Surisamen