2016

De communicantjes van basisschool Klavertje Vier, zullen ook dit jaar weer tijdens hun communie feest op 24 april 2016 geld inzamelen voor een van de projecten van stichting Surisamen. Op dinsdag 22 maart, zullen zij een presentatie van de stichting te zien zijn krijgen en op de hoogte worden gebracht waar hun geld aan besteed zal worden. Basisschool Klavertje Vier is een partner school met OS Onverwacht te Suriname, het geld is dan ook voor deze school bestemd. En zullen er diverse kinderen van schoolpakketjes worden voorzien. Een zo'n pakketje bevat: 2 uniformhemden, 1 tas, een tiental schriften, pennen, potloden, slijper en gum.

We wensen jullie alvast een geweldig communiefeest toe en namens de leerlingen van OS Onverwacht: DANKI !!

2017

Ook dit jaar delen de kinderen van groep 4, die de communie doen hun communie geld met de kinderen van Suriname. Er is voor gekozen om dit wederom te gebruiken voor het doneren van schoolpakketjes. Er is een langdurige samenwerking opgezet met OS Javaweg, waar we reeds al schoolpakketjes doneren. Gezien de zeer positieve ervaringen, gaan we dit uitbreiden, mede door de communicantjes van basisschool Klavertje Vier te Eys.

2018

Op maandag 16 april hebben Rebekka en Alexander een presentatie gegeven aan de kinderen van groep 4 van basisschool Klavertje Vier te Eys. Waar voornamelijk foto’s te zien waren van Suriname en van de projecten die de stichting Surisamen ondersteunt. Daarbij hebben de kinderen een brief ontvangen met verdere uitleg over deze actie.

Stichting SurisamenOp zondag 29 april deden de communicantjes hun communie. Na de mooie dienst gingen de kinderen naar huis om samen met familie en vrienden een prachtig feest te vieren. Op zondag 6 mei heeft Rosita namens de stichting de processie mee gelopen en het geld van de communicantjes in ontvangst genomen. De kinderen heb als bedankje een foto op canvas gekregen van de kinderen die een schoolpakketje zullen ontvangen.

Van het geld zullen wederom schoolpakketjes worden gekocht voor kinderen van OS Javaweg, deze zullen worden overhandigd in de eerste week van het nieuwe schooljaar, dat in Suriname start in oktober.

 

Terug naar Acties