Basisschool OS Onverwacht is een basisschool gelegen in het district Para.
Para is een district van Suriname, met 18.958 inwoners en een oppervlakte van 5393 km². De naam is ontleend aan de rivier Para. De hoofdplaats van Para is Onverwacht. Er bezoeken ruim 400 kinderen basisschool OS Onverwacht, door stichting Surisamen is er een samenwerking opgestart tussen deze school en basisschool “Klavertje Vier” te Eys. De communicantjes van Eys, staan een gedeelte van het geld dat ze ontvangen tijdens hun communie feest af aan de kinderen van OS Onverwacht.

Het geld wordt gebruikt om schoolpakketjes samen te stellen in Suriname. Zo een pakketje bestaat o.a. uit: een tasje met twee uniform hemdjes, schriften, potloden en pennen.

2015

Toiletgebouw

Gedurende deze reis hebben we de OS Onverwacht school bezocht. We zijn daar via de oud- directrice van de school, juf Latitia terecht gekomen. Het toilet gebouw van zowel de jongens en de meisjes was daar heel erg aan een opknap beurt toe. Met het nieuwe schoolhoofd hebben we de afspraak gemaakt om het toilet gebouw op te knappen.

Als eerst hebben we alle deuren geschuurd van de toiletten. De dagen daarop hebben we van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gewerkt met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 32 graden en af en toe een flinke regenbui.

Elke dag hadden we wel publiek van de schoolkinderen die ons graag een handje wilden helpen. We kregen complimenten, dat het mooi was wat we deden. Uiteindelijk hebben de muren en de deuren een mooie frisse nieuwe kleur gekregen en zijn waarnodig de sloten vervangen.

Schoolpakketjes

Ook bij deze school hebben we afgesproken dat de leraressen aangeven welke 20 leerlingen in aanmerking zouden komen voor een schoolpakketje..

is afgesproken dat we in het najaar enkele kinderen zullen voorzien van een schoolpakket. De Schoolpakketjes werden in november verdeeld. Tijdens dit bezoek werd tevens door de directuer aangegeven dat er heel veel TL-buizen in de lokalen stuk zijn, waardoor bij slecht weer de kinderen in het donker zitten. Direct is besloten om voor alle klaslokalen nieuwe TL-Buizen en “starters” te doneren. Deze zijn dan ook enkele dagen later afgeleverd en gemonteerd.

Toen we het toiletgebouw bezochten zagen we dat dit nog steeds er mooi uitzag en goed werd onderhouden. Tevens is met de directeur afgesproken dat er bij een volgende hulpvraag dit dmv het projectaanvraagformulier zal moeten plaatsvinden.

2017

Dit jaar hebben we geen aanvraag ontvangen van OS Onverwacht.

2018

Er is geen hulp of project aanvraag ontvangen in 2018 voor OS Onverwacht.

2019

Er is geen hulp of project aanvraag ontvangen in 2019 voor OS Onverwacht.