De Stichting SOS-Kinderdorpen Suriname werd in 1972 opgericht door de serviceclub Soroptimist International Club Paramaribo, conform de SOS visie: “elk kind hoort thuis in een gezin en groeit op met liefde, respect en veiligheid”. Gestart met 5 woningen, daarbij bijgestaan vanuit SOS Nederland, telt het dorp thans 10 woningen. In elke woning kunnen een SOS moeder met 7 kinderen worden ondergebracht. Per 1 juli 2006 zet de Stichting SOS-Kinderdorpen Suriname haar werkzaamheden ten behoeve van het Surinaamse kind in nood voort onder de naam: Stichting Prasoro voor het kind in nood.

We ondersteunen stichting Prasoro door in Nederland kleding, schoeisel, speelgoed ed te verzamelen en dit vervolgens per zeevracht naar Suriname te transporteren. Als we in Suriname zijn brengen we de spullen zelf naar de kinderen van Stichting Prasoro toe.

2015

In het najaar van 2015 hebben Rebekka en Alexander stichting Prasoro bezocht. Rebekka heeft in het verleden reeds een actie voor deze stichting gedaan. Vooraf gaande aan het project hadden we kinderen in Suriname gevraagd om knuffels in te leveren voor de kinderen van stichting Prasoro, dat is op grote schaal gedaan, de kinderen waren hier dan ook heel erg gelukkig mee.

Tevens is met het bestuur gesproken over waar hun hulpvraag ligt en hebben we een rondleiding gehad over het terrein van de stichting. Voor als nog zal de hulp bestaan uit het doneren van spulletjes, zoals kleding, puzzels, spellen, schoolbenodigdheden enz enz.

Verder zal er voor de grotere projecten, zoals het opknappen van een geheel huis, worden gekeken of we dit samen kunnen doen met andere organisaties die reeds stichting Prasoro al ondersteunen. Het bestuur van stichting Prasoro zal hierin actie ondernemen.

2016

Zowel in het voor,- en najaar hebben we stichting Prasoro bezocht, hierbij hebben we diverse dozen met materialen voor de kinderen afgegeven. Daarnaast hebben we hun gewezen op het gebruik van het project aanvraagformulier voor het aanvragen van projecten.

Een van hun wensen is om de omheidingsmuur te hebben beschilderd, we zullen kijken wat hier in de toekomst mogelijk is, wellicht is het ook een optie om er een aanplanting/haag voor te plaatsen.

2017

We hebben geen projectaanvraag ontvangen en er is verder dit jaar geen contact geweest.

2018

Er is geen hulp of project aanvraag ontvangen in 2018 voor de Stichting Prasoro.

2019

Er is geen hulp of project aanvraag ontvangen in 2019 voor de Stichting Prasoro.